Oncologie

Oncologie

Kanker vraagt veel van het lichaam. Om in goede conditie te blijven is het vaak nodig om extra energie en voedingsstoffen te gebruiken. Ook kan het zijn dat u uw voeding moet aanpassen doordat u voedingsgerelateerde klachten heeft als gevolg van de kanker of de behandeling. De voedingsproblemen die kunnen voorkomen bij kanker zijn zeer divers. Een diëtist bij Gülgün Özen kan u daarbij helpen en adviseren.

De diëtist speelt een centrale rol bij de kankerpatiënt, wanneer er vragen zijn over voeding. Wat is nu het beste om te eten? De diëtist oncologie is de aangewezen persoon om de kankerpatiënten bij te staan tijdens de behandeling van kanker.

Een diëtist is gespecialiseerd in voeding bij gezondheid, maar ook in voeding bij ziektes zoals kanker. Voor een persoonlijk voedingsadvies of vragen met betrekking tot (gezonde) voeding kunt u terecht bij een diëtist. U kunt zowel voor, tijdens als na de behandeling aankloppen voor adviezen. Vaak werken in het ziekenhuis waar u behandeld wordt op de oncologieafdeling ook diëtisten.

Een diëtist oncologie is gespecialiseerd in het behandelen en adviseren van patiënten met kanker. U kunt ook door uw arts worden verwezen naar een diëtist. Bijvoorbeeld wanneer u risico loopt op ondervoeding of een vorm van kanker heeft waarbij voedingsproblemen veelvuldig voorkomen. Meer dan 50% van alle mensen met kanker krijgen te maken met ondervoeding soms al voor dat de diagnose is gesteld. Om verzwakking te voorkomen is aanpassing van voeding onder begeleiding van een diëtist zeer belangrijk.

Meld je vandaag nog aan voor een gesprek

Diëtistenpraktijk Gülgün Özen helpt mensen met een voedingsvraag of ziektebeeld waarbij eten en drinken extra aandacht nodig heeft. Wij helpen u graag met het vinden van een advies, passend bij uw leefstijl en omstandigheden. Maak vandaag nog een afspraak.

Contact

Tel: 06-11482436
Email: info@gulgunozen.nl
Ma - Vrij: 09.00 - 17.00